Bugetul Moldovei a crescut cu aproape jumătate de miliard de lei

Veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit, în perioada 22-28 octombrie, 473,3 milioane de lei, fiind perfectate în total 11.695 de declarații vamale.

La capitolul combaterea fraudelor vamale, pe parcursul săptămânii trecute, au fost relevate 135 de încălcări ale legislației vamale. Cele mai frecvente încălcări se referă la depășirea termenului de aflare pe teritoriul R. Moldova a autoturismelor cu numere de înmatriculare străine, încălcarea termenelor de tranzit sau de depunere a declarației vamale, nedeclararea sau declararea neautentică a mărfurilor de larg consum (articole vestimentare și de încălțăminte, produse cosmetice, piese auto uzate, produse din tutun etc.). Totodată, în perioada vizată, au fost întocmite 31 de procese-verbale cu privire la contravenție şi aplicate amenzi în sumă de  115.094 de lei.

În aceeași perioadă, fluxul unităților de transport a constituit 116.042 de traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost consemnate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 19.319 și respectiv 14.290 de traversări.

Share
823 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *