Bugetul de stat pentru anul 2013 va fi modificat

guvern_sedinta2_govmdCheltuielile şi deficitul bugetului de stat pentru anul curent vor fi majorate cu peste 368 de milioane de lei. Acest lucru este prevăzut de un proiect de lege pentru modificarea şi completarea Legii bugetului de stat pentru anul 2013, care a fost avizat astăzi de Guvern, transmite MOLDPRES.

Proiectul a fost înaintat cu titlu de iniţiativă legislativă de deputaţii Veaceslav Ioniţă, Valeriu Guma şi Oleg Bodrug. Aceştia propun modificări la bugetul de stat ca să fie acoperite cheltuielile necesare pentru majorarea pensiilor unor categorii de beneficiari din 1 aprilie curent.

Modificările propuse în proiect vizează creşterea cheltuielilor bugetului de stat de la 23 mlrd 611 mln de lei la 23 mlrd 980 mln de lei. În aceste condiţii, deficitul bugetar va creşte de la circa 874 de milioane de lei la 1 mlrd 243 mln de lei.

Autorii proiectului propun ca deficitul bugetar de peste 368 de milioane de lei, creat în urma modificărilor la bugetul de stat, să fie acoperit din soldurile în conturile componentei de bază a bugetului de stat şi din intrările suplimentare de împrumuturi externe.

De la 1 aprilie curent, pensiile unor categorii de beneficiari au fost majorate, notează MOLDPRES.

Share
2.625 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *