Blogger: Platon a cumpărat şi comisiile parlamentare?

Faptul că şi-a cumpărat cândva locul în Parlament de la Serafim Alexandrovici Urechean (a recunoscut-o şi în cadrul unei emisiuni la care a participat în calitate de invitat la Publika TV), nu-i dă dreptul lui Veaceslav Platon să apară nepoftit de nimeni la şedinţa unei comisii parlamentare, mai ales că mandatul cumpărat a expirat încă înainte de tranzacţia dintre Filat şi Urechean prin care AMN a trecut în nefiinţă, adică demult.

PLATON-1Totuşi, acesta a asistat astăzi la şedinţa comisiei Economie Buget şi Finanţe. Mai mult ca atât, acesta a “vorbit de sus” cu deputaţii din comisie dându-le de înţeles că e stăpân pe situaţie şi poate intra oriunde şi oricând.

Nu mi se pare normal ca o persoană catalogată de presă ca fiind “raiderul numărul unu din Republica Moldova”, să-şi permită să exercite influenţă asupra deputaţilor în mod deschis, dar îl înţeleg şi pe el, cel care din disperare şi-a dat arama pe faţă.

Şi anume: prin faptul că a declarat astăzi că acţiunile BNM în cazul Victoria Bank sunt ilegale, acesta a recunoscut practic că toată harababura asta cu Victoria Bank şi scandalul orchestrat în presă cu banchera Politova nu-i este străin, ba din contra – îi aparţine.

Faptul că nu a reuşit să pună cu botul pe labe o bancă, pe care se pare că a vrut să o preia prin metode nu tocmai curate, l-a eneravt într-atât de mult pe Platon încât a făcut un pas greşit şi s-a deconspirat, discreditând imaginea celor care o făceau pe acţionarii pătimaşi (ASITO&Co) despre care acum e clar că au acţionat la comanda lui Platon, lucru declarat şi anterior într-un interviu şi de Politova.

Dacă până acum ceea ce spunea Politova putea fi pus la îndoială, graţie ieşirii în public de astăzi a lui Veaceslav Platon, toate dubiile au fost spulberate – în spatele scandalului din jurul Victoria Bank nu se află nimeni altul decât cel care stătea astăzi în spatele deputaţilor.

Păcat că în Republica Moldova banii rezolvă totul. Absolut totul.

Gabriel Călin/Vox Publika

 

Share
613 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *