Blogerul Plahotniuc

plahotniuc2După ce a renunţat în mod surprinzător la mandatul de deputat, Vlad Plahotniuc s-a ţinut de cuvânt şi s-a apropiat de oameni. Unul din primii săi paşi este lansarea propriului blog, pe care internauţii vor putea afla despre viaţa şi activitatea politicianului.

În prima sa postare, el dezvăluie detalii necunoscute până acum despre activităţile şi viaţa sa cotidiană.

În blogul său, deputatul recunoaşte că acest blog a existat întotdeauna, doar că nu era public. ”Încă de pe vremea când eram în business, obişnuiam seara să-mi rezerv câteva minute pentru a pune pe hârtie cele mai importante situaţii pe care le întâlneam. Era ca un fel de exerciţiu de analiză pentru mine, deoarece atunci când puneam pe hârtie unele lucruri, acestea îmi produceau o claritate mult mai mare şi mă ajutau să trag concluziile cele mai bune. În plus, în graba cu care se produc unele evenimente, nu reuşeşti să înţelegi toate lucrurile importante care stau în spatele lor, iar atunci când le pui pe hârtie poţi reveni oricând la ele, să le analizezi la rece, când ai timp şi dispoziţie. De foarte multe ori mi-a fost de mare ajutor acest obicei”.

Plahotniuc susţine că a procedat aşa şi în activitatea sa politică. ”Cu toţii aţi putut remarca, de exemplu, faptul că eu nu răspund imediat atunci când sunt lansate acuzaţii la adresa mea, îmi iau mai întâi timp să văd ce e în spatele acestor acuzaţii, ce interese sunt. Fac asta pentru a vedea dacă merită efortul de a consuma energie pentru a intra în polemici sau dacă aş putea folosi acest timp în mod mai util”.

Vlad Plahotniuc susţine că a fost util şi pentru el să recitească ideile pe care le-a scris cândva şi să le examineze printr-o prismă nouă, acest lucru fiind extrem de util pentru a putea trage mai multe concluzii. ”Sunt foarte multe concluzii interesante care se pot trage la rece şi e păcat ca acestea să nu fie împărtăşite cu mai multă lume. Eu am învăţat multe din experienţele altora, chiar şi din cele negative, şi le sunt tare recunoscător că am avut ocazia să intru în contact cu concluziile lor. La fel, sper ca şi din greşelile mele, dar şi din lucrurile bune pe care le-am făcut, oamenii să poată învăţa ceva. Sunt un om care nu a trecut fugar prin viaţă, am trăit-o şi o trăiesc intens, iar experienţele de tot felul nu mă ocolesc”, constată Vlad Plahotniuc în prima postare plasată vineri pe blogul său.

Amintim că Vlad Plahotniuc, un cunoscut om de afaceri, s-a lansat oficvial în politică în 2010 când a candidat pe lidstele Partidului Democrat la alegerile parlamentare, iar formaţiunea sa a obţinut 15 mandate de deputat, un record pentru acest partid. La scurt timp a fost ales prim-vicepreşedinte al PDM, iar în această perioadă numărul membrilor PDM apropae s-a dublat. În mod surpinzător, Plahotniuc a anunţat luni că se retrage din funcţia de deputat, renunţând astfel şi la imunitatea şi facilităţile pe care le acordă aceasta pentru a avea mai mult timp ca să se îăntâlnească cu oamenii. El nu a renunţat la politică, dar va continua activitatea pentru modernizarea PDM şi eficientizare Coaliţiei Pro-Europene. De asemenea, va iniţia şi un şir de proiecte sociale pentru a sprijin păturile defavorizate ale populaţiei.

Share
2.670 Vizualizari

3 comments on “Blogerul Plahotniuc

  1. Gheorghe says:

    Plahotniuc cred ca a procedat corect ca si-a facut blog. Prin intermediului blogului dinsul va putea sa afle mai bine care sunt problemele cetatenilor.

  2. Dan Toderascu says:

    Este ceva pozitiv, cred ca toti politicienii trebuie sa gaseasca modalitati de a comunica cu cetatenii, asta face ca informatia sa ajunga la urechile oamenilor fara ca sa fie schimbata.

  3. Alina says:

    Cred ca este o buna perspectiva de apropiere de cetateni prin expunerea propriilor ghinduri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *