Ministrul transporturilor promite că va aduce mai multe companii low-cost în Republica Moldova

404753_449209001823191_226300883_nMinisterul Transporturilor şi infrastructurii drumurilor va întrepinde acţiunile necesare pentru a aduce cât mai multe companii low-cost în Republica Moldova, a declarat moul ministru Vasile Botnari într-un interviu pentru epresa.md.

După ce la Aeroportul Chişinău a început să opereze compania Wizz Air, Vasile Botnari declară că va încerca să aducă şi alte companii în Republica Moldova. ”Ministerul are sarcina de a implementa politici în domeniul aviatic şi cât mai multe companii să vină la noi în ţară. Faptul că vine Wizz Air este un moment pozitiv şi cred că, în viitor, vor veni mai mute companii. Noi trebuie să creăm o piaţă concurentă, astfel şi biletele vor fi mai ieftine”, a declarat el.

Vasile Botnari susţine că existe premise bune pentru aceasta, în condiţiile în care fluxul de pasageri în Republica Moldova creşte anual cu aproximativ 10%.

Referindu-se la decizia recentă a Guvernului de a da în concesiune pentru 49 de ani Aeroportul Internaţional Chişinău, ministrul susţine că este una argumentată, în condiţiile în care statul nu are bani pentru modernizarea acestuia. În plus, a menţionat el, asemenea practică este răspândită la nivel internaţional. ”În aeroport este nevoie de investiţii, pentru modernizare. Este o practică internaţională ca aeroporturile să fie date în concesiune şi este oportună atragerea unui partener strategic, care va veni cu investiţii majore, pentru că statul nu are această posibilitate”, a declarat Botnari.

Amintim că recent compania Wizz Air s-a lansat pe piaţa din Republica Moldova şi promite că va opera zboruri la Veneţia şi la Roma cu preţuri de la 20 de euro.

Share
2.993 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *