Berlusconi intenționează să candideze la alegerile europarlamentare

În pofida condamnării sale recente pentru fraudă fiscală – care îl împiedică pe Silvio Berlusconi să devină candidat electoral, după ce a fost exclus din Senatul italian, și să ocupe funcții politice – ‘Il Cavaliere’ a anunțat, la sfârșitul săptămânii trecute, că va conduce lista partidului său la alegerile europene din 25 mai, informează Agerpres, cu referire la  ziarul El Mundo.

imageResize (24)Berlusconi a declarat vineri, la o reuniune a coordonatorilor din partidul său, Forza Italia, că țări ca Malta, România, Bulgaria și chiar Spania ar fi dispuse să-i accepte candidatura la alegerile europene.

Însă, foarte probabil, ca justiția să-l împiedice să-și vadă visul de a deveni candidat electoral, cel care a fost de trei ori prim-ministru va încerca să fie ales candidat într-o altă țară și nu în Italia. ‘Însă vreau să-mi lansez candidatura în Italia’, a spus el.

Reprezentanți ai Partidului Democrat (PD), principala formațiune de centru-stânga italiană, au reacționat ironic la inițiativa lui Berlusconi. ‘Cei de la Bruxelles probabil că se prăpădesc de râs’, a spus Gianni Pittella, vicepreședintele PE și membru al PD.

Oricât și-ar dori, lui Berlusconi îi va fi foarte greu să devină candidat la aceste alegeri. Este posibil să-i fie greu și să conducă o campanie în favoarea candidaților propriului partid. ‘Il Cavaliere’ așteaptă încă să fie pusă în aplicare sentința pe care a primit-o anul trecut pentru fraudă fiscală. Grație amnistierii de care beneficiază, datorită vârstei sale de 77 de ani, nu va face închisoare, dar va trebui să ispășească un an de arest la domiciliu sau să realizeze servicii sociale.

Totul arată că a doua variantă este cea mai posibilă. Aceste servicii ar urma să le presteze într-un centru de reabilitare a toxicomanilor, în cadrul unei organizații neguvernamentale gestionate de un prieten al său. Din acest moment însă mișcările lui vor fi drastic limitate. Dacă va dori să participe la mitinguri, să se deplaseze în oraș sau să apară la vreo dezbatere televizată, va avea nevoie de aprobarea prealabilă a tribunalului de supraveghere.

Avocații lui Berlusconi lucrează febril pentru a evita ca executarea sentinței să intervină, înainte de alegerile europarlamentare din 25 mai.

Share
546 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *