BERD va investi peste 100 de milioane de euro în Moldova

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare va investi peste 100 de milioane de euro în Republica Moldova în acest an, a declarat astăzi în cadrul unei conferinţe de presă preşedintele BERD, Suma Chakrabarti.

BERD-BEI-Leanca_mediumEl a declarat că guvernul a întreprins acţiuni importante în privinţa dezvoltării mediului de afaceri dar şi a transparentizării sectorului bancar.

De asemenea, preşedintele Băncii Europene pentru Investiţii Werner Hoyer a declarat că BEI sprijină mai multe proiecte în ţara noastră şi este dispusă să finanţeze şi în continuare activităţi în domeniu îmbunătăţirii reţelei de drumuri şi a infrastructurii municipale. Werner Hoyer a precizat că Republica Moldova este un partener credibil al Băncii Europene pentru Investiţii.

În ultimii şapte ani, BERD a investit în implementarea a peste 100 de proiecte în Republica Moldova în valoare totală de circa 700 de milioane de euro.

În acelaşi timp, premierul Iurie Leancă a anunţat că BERD va oferi un grant pentru efectuarea unui studiu de fezabilitate pentru construcţia conductei de gaz de la Iaşi la Chişinău, pentru estimarea costurilor proiectului.

RadioChisinau

Share
618 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *