Benzina se ieftinește cu 40 bani, iar motorina cu 30 de bani

Mai multe companii petroliere, trei dintre care sunt importatoare de carburanţi, au notificat Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) despre o nouă micșorare în luna decembrie a preţurilor de comercializare cu amănuntul a benzinei și motorinei.

pompa-benzina Benzina se va ieftini în mediu cu 40 bani/litrul, iar motorina – cu 30 bani/litrul. Companiile respective au anunțat că vor pune în aplicare preţurile noi începând cu data de 30 decembrie 2015.

Astfel, prețul mediu de comercializare a benzinei a scăzut de la 17,35 lei la 16,94 lei per litru, iar prețul motorinei – de la 14,95 lei la 14,64 lei per litru. Ultima dată preţurile cu amănuntul la benzină și motorină au fost micșorate după prima decadă a lunii decembrie 2015. Atunci prețul unui litru de benzina a scăzut în mediu cu 40 bani, iar al unui litru de motorină – cu 60 bani.

În prezent, pe piaţa produselor petroliere activează 86 de agenţi economici care deţin licenţe de activitate pentru comercializarea cu amănuntul a benzinei şi motorinei. Aceste produse se comercializează la 624 staţii de alimentare din ţară.

Share
1.917 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *