Băsescu vrea referendum pentru UNIREA cu Rep. Moldova

Liderul PMP Traian Băsescu, a declarat, marţi, că decizia lui Klaus Iohannis de convocare a unui referendum este “neinspirată”, afirmând că ar fi fost mai bine dacă ar fi anunţat de ziua “Micii Unirii” referendum pentru unirea cu Republica Moldova.

207000_articol“Dacă este Ziua Unirii, nu mai bine se anunţa un referendum pentru Unirea cu Republica Moldova? Neinspirată decizie. Tema referendumului, anunţată de Preşedintele Iohannis, este înscrisă şi în Strategia de Securitate Naţională aprobată de CSAT, adoptată prin vot de Parlament chiar la solicitarea Domnului Iohannis, dar se află şi în Strategia Anticorupţie pentru perioada 2016-2020, adoptată prin HG chiar de guvernul Cioloş”, a scris Băsescu pe Facebook.

Băsescu a afirmat că un referendum privind unirea cu Republica Moldova ar fi oferit un răspuns ferm al poporului român la “elucubraţiile” preşedintelui moldovean Igor Dodon.

“Dar, dacă tot voia anunţarea referendumului de ziua Micii Uniri, mai bine îi chema pe români la un referendum pe tema Unirii cu Republica Moldova. Măcar aveam un răspuns ferm al poporului român la elucubraţiile lui Dodon”, a mai scris Băsescu.

Share
3.130 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *