Băsecu afirmă că în zona vecinilor pacea este fragilă

Președintele României a declarat în cadrul unei vizite la Cluj, că în regiunea transnistreană pacea este fragilă și nu toți vecinii săi doresc succesul țării sale.

imageResize (1)“Frații noștri, românii din stânga Prutului, sunt în situația de a avea parte din teritoriu ieșit de sub controlul Chișinăului, mă refer la Transnistria”, a afirmat Băsescu în cadrul unei vizite la Cluj.

Declarațiile au fost făcute în contextul unor comentarii ce se refereau la succesul României în cadrul Uniunii Europene. Potrivit Agerpres, Băsescu crede că nu toți vecinii doresc binele țării sale.

Președintele a nominalizat o parte dintre țările din regiune care arată că în zona noastră pacea este fragilă.

“Și uitați-vă la Ucraina, care este în situația de a avea o mare dezbatere pentru a decide între UE și Uniunea Euro-Asiatică, Republica Moldova, frații noștri, românii din stânga Prutului, sunt în situația de a avea parte din teritoriu ieșit de sub controlul Chișinăului, mă refer la Transnistria. Și mai uitați-vă că aici în sud e Bosnia-Herțegovina, unde sunt adevărate tulburări”, a afirmat Băsescu.

Traian Băsescu s-a referit la faptul că în jurul țării noastre nu este pace, “nu este liniște”, iar contaminarea României este ușoară atunci când nu sunt respectate instituțiile statului.

Share
542 Vizualizari

One comment on “Băsecu afirmă că în zona vecinilor pacea este fragilă

  1. Dumitru F. says:

    Cea mai mare problema a lui Basescu este ca nu-si gaseste de treaba in Romania si incearca sa isi expuna opiniile si in Republica Moldova , aici pot zice ca declaratiile lui Igor Corman ,speakerul Parlamentului sunt cele mai actuale. Republica Moldova este o tara independenta si isi va face regula la ea in tara pe alocuri declaratiile lui Basescu tensioneaza mai mult situatia politica din tara .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *