Banca lui Platon neagă acuzațiile de spălare de bani, deși confirmă că tranzacțiile au existat

Banca Moldindconbank, care potrivit presei este controlată de controversatul businessman Veaceslav Platon confirmă că tranzacţiile suspecte despre care s-a scris miercuri au avut loc, doar că susţine că au fost legale.

mobias031213_1Miercuri agenţia Rnews a publicat o investigaţie din care reiese că prin intermediul Moldinconbank au loc tranzacţii dubioase.

Banca susţine că informaţiile poartă un caracter tendenţios, dar recunoaşte că tranzacţiile au avut loc. ”BC Moldindconbank S.A. informează că toate tranzacţiile efectuate prin intermediul Băncii atît pe parcursul anului 2013 cît şi de la începutul activităţii sale au fost în strictă conformitate cu legislaţia R.M. şi regulamentele BNM”.

Rnews scria miercuri: ”Banii vin in Moldova (prin intermediul Moldindconbank n.red) si pleaca imediat spre conturi din afara tarii, de tip off-shore. La o prima vedere, aceasta banca pare doar un punct de tranzit, un vehicul care este folosit pentru a aduce banii in Moldova si a-i transporta pe urma imediat in afara tarii. Cine si de ce ar dori sa trimite niste bani intr-o banca din Moldova, dupa care imediat sa-i trimita in afara tarii? Si de ce nu ar face asta direct, nu luand ca intermediar Moldonconbank?”, se întreabă autorii investigaţiei.

De asemenea, aceştia au constata că “evolutia” rapida a Moldinconbank are in spate multe necunoscute, multe activitati suspecte, multi bani proveniti din litigii suspecte, judecate de aceleasi judecatorii, puse in practica de aceiasi executori judecatoresti, in mod suspect. Daca Moldinconbank se poate lauda cu cele mai multe intrari de valuta in 2013, un procent absolut incredibil pentru piata bancara, acest lucru este credibil doar petru cei care nu intra in esenta problemei. Daca insa intram in detalii, vedem ca toti banii vin din Rusia, din scheme suspecte si pleaca in off-shore-uri, tot prin scheme suspecte. In Moldova, la Moldinconbank raman comisioanele de pe aceste tranzactii, care nu sunt deloc mici, dar problema este cat de relevant este sa spui in piata ce evolutie are banca ta, cata vreme cresterile sunt determinate de comisioane provenite din operatiuni suspecte de spalare de bani”, potrivit aceleeaşi investigaţii.

În aceeaşi zi portalul a fost ţinta unui ataca informatic.

Politik.md

Share
812 Vizualizari

2 comments on “Banca lui Platon neagă acuzațiile de spălare de bani, deși confirmă că tranzacțiile au existat

  1. Arcadie says:

    Platon este acea persoana implicata in mai multe atacuri raider de la mai multe banci din tara si tpt el este acea persoana care a incercat sa corupa mai multi deputati de la noi din tara. Este in interesul lui sa fac aacest lucrur mai ales ca el nu incurajeaza deloc parcursul european al Republicii Moldova

  2. Artur P. says:

    Pai normal ca neaga, ca doar nu o sa recunoasca:
    – “Da, noi Moldinconbank ne ocupam cu chestii murdare si va rugam insistent sa ne scuzati!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *