BAC-2018: Candidații restanțieri vor susține examenele în 14 centre republicane

Peste 4000 de candidați restanțieri vor susține probele de BAC în 14 Centre de Bacalaureat, în cadrul sesiunii suplimentare. Centrele au fost aprobate astăzi de către Comisia Națională de Examene, transmite Moldpres.

Potrivit Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, nouă dintre aceste centre vor fi instituite în mun. Chişinău, 2 – în mun. Bălți și câte unul la Cahul, Comrat și Edineț.

Totodată, au fost aprobate 15 Comisii Republicane de Evaluare pentru sesiunea suplimentară. Din acestea vor face parte 169 de profesori evaluatori.

Graficul sesiunii suplimentare a examenului de bacalaureat este următorul: pe 16 iulie va avea loc proba la „Limba şi literatura română pentru alolingvi”, la care s-au înscris 208 candidaţi; proba la „Limba de instruire” se va desfășura pe 17 iulie, la aceasta fiind admiși 572 de candidaţi; 18 iulie – proba la „Limba străină” – 1521 candidaţi; 19 iulie – proba la „Disciplina de profil”, la care s-au înscris cei mai mulți candidați – 2770; iar ultima probă – „Disciplina la solicitare”, la care au fost admiși 583 candidaţi, va avea loc pe 20 iulie.

Probele de examen vor începe la ora 10:00, iar rezultatele sesiunii suplimentare vor fi afișate în Centrele de Bacalaureat pe data de 25 iulie.

Share
486 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *