Azi se împlinesc 69 ani de la nașterea lui Bob Marley

Bob  Marley, născut pe 6 februarie 1945 la Nine Mile, un sătuc din Jamaica, avea să devină regele neîncoronat al muzicii reggae și un activist  pentru libertate și egalitate.

bobmarley

Muzica și viata sa au urmat cursul unei neobosite lupte cu opresiunea politică, învățînd să lupte cu prejudecățile rasiale și  discriminarea sub toate formele sale, relatează ziare.com.

Marley a reprezentat un veritabil lider politic,  în 1978 fiindu-i conferită medalia pentru pace din partea Natiunilor Unite.

Marley înregistrează primele succese artistice în calitate de lider al grupului “The Wailers”. Primul single, intitulat Simmer Down s-a aflat in fruntea topurilor jamaicane în 1964, The Wailers fiind propus ca cel mai bun grup national.

Turneele sale s-au desfasurat sub semnul triumfului absolut, dar starea de sanatate a artistului se deterioreaza, fiind diagnosticat cu o forma de cancer, impotriva careia Bob a refuzat sa lupte pe cale medicala.

In 1980, Bob sustine ultimul sau concert, la Stanley Theater din Pittsburg, iar in dimineata zilei de 11 mai 1981, artistul se stinge din viata la Cedar and Lebanon Hospital, ultimele sale cuvinte fiindu-i adresate fiului sau, Ziggy Marley: “Banii nu pot cumpara viata, baiete”.

Share
555 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *