Averea lui Voronin, verificată de Comisia Naţională de Integritate

Averea liderului PCRM, Vladimir Voronin va fi supusă unui control, după ce Comisia Naţională de Integritate a decis inițierea unei verificări. Instituția s-a sesizat după ce în presă a apărut o serie de detalii despre colecția impresionantă de mașini pe care o deține fostul președinte al Republicii Moldova.

images (8)Analistul politic Anatol Țăranu a declarat în cadrul unei intervenții pentru Publika TV: „controlul averii lui Vladimir Voronin este una firească, deoarece sursa de venit a liderului PCRM este ilegală şi astfel putem vorbi despre corupţie”.

Anterior presa a făcut publice o serie de materiale despre automobilele familiei Voronin, printre care mașini de lux, blindate, retro, de colecție și limuzine. Astfel, instituția va cerceta motivul pentru care liderul PCRM, nu a indicat automobilele în declarația de avere.

Conform materialelor de investigație, familia Voronin are un Mercedes blindat şi o limuzină Mercedes, un Cadillac, o limuzină Audi A8, un mini Cooper, un jeep Volvo şi o maşină de teren Mitsubishi. Împătimiţii acestor automobile sunt Vladimir Voronin, fiul său Oleg, dar şi nepotul Alexei Voronin. Ultimul poate fi văzut, deseori, pe străzile Capitalei la volanul unui Porsche Cayenne, scrie publika.md.

În acest context, jurnalista Cornelia Cozonac, spune că “presa a scris, inclusiv pe timpul guvernării comuniste, despre proporţiile averii lui Vladimir Voronin, însă nu am văzut nicio anchetă temeinică până acum. Am certitudinea că toate aceste acţiuni s-au făcut prin acte de corupţie. Pe durata guvernării comuniste nu doar Voronin, ci şi feciorul său şi-a crescut averea. Am rezerve dacă va exista o anchetă temeinică”, a precizat Cozonac.

Potrivit unei declarații, Voronin a recunoscut că îi aparţin doar maşinile de epocă, nu şi cele de ultimă generaţie. O parte dintre autoturisme este în garajul sediului nou al PCRM, situat pe strada Armenească din Capitală.

Vladimir Voronin deţine şi o colecţie de maşini retro din perioada sovietică, modele precum ZIL, Vaz, Gaz şi Moskvici. Preşedintele comuniştilor a recunoscut pentru un ziar că este un împătimit al maşinilor de epocă pe care, spune el, “le-a adunat pe bucăţi”.

 

Share
737 Vizualizari

One comment on “Averea lui Voronin, verificată de Comisia Naţională de Integritate

  1. Dorina says:

    Ei cum se face ca un individ ca Voronin face averi atit de mari si mai are tupeul sa mai minteasca si in continuare.?! Oare nu s-a saturat cit ne-a dus de nas opt ani la rind,ani in care a furat tot ce se poate. Luxul in care traieste el acum este rezultatul oamenilor simpli care au muncit pentru un trai decent minim,dar el are case si masini de milioane,precum si sute de milioane in conturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *