Autorul atacului armat din Belgorod a fost prins

belgorodPresupusul autor al atacului armat, comis luni la Belgorod (oraş din sud-vestul Rusiei), în care şi-au pierdut viaţa şase persoane, printre care două adolescente, a fost capturat marţi seara, au anunţat autorităţile de la Moscova, potrivit Interfax şi Efe.

Suspectul, identificat ca Serghei Pomazun, a fost capturat în timp ce încerca să se sustragă unei patrule a poliţiei într-un tren de marfă, se menţionează într-un comunicat al Ministerului rus de Interne, conform căruia atacatorul a opus rezistenţă în timpul reţinerii, rănindu-l cu un cuţit pe un ofiţer de poliţie. Acesta din urmă a fost operat şi viaţa sa este în afara oricărui pericol.

La operaţiunea de căutare şi capturare a trăgătorului din Belgorod au fost mobilizaţi circa 2.000 de poliţişti, fiind antrenate şi alte servicii din mai multe oraşe din Federaţia Rusă şi Ucraina.

Capturarea suspectului a fost supervizată personal de ministrul rus de interne Vladimir Kolokolţev, care încă de luni, în ziua tragediei, s-a deplasat la locul incidentului.

Conform versiunii prezentate de autorităţile ruse, Pomazun ( 32 de ani), cu antecedente penale, a intrat, luni, în plină zi, într-un magazin cu articole de vânătoare şi a împuşcat patru persoane aflate în încăpere, într-o presupusă tentativă de jaf. Apoi, a ieşit afară, unde a mai împuşcat două adolescente: prima de 14 ani a murit pe loc, iar cealaltă, de 16 ani, s-a stins din viaţă mai târziu la spital.

Atacatorul a fugit de la locul faptei la bordul unei maşini de lux, care a fost descoperită ulterior pe o stradă alăturată scenei crimei.

Presa rusă prezintă însă o altă versiune, indicând că bărbatul a fost înfuriat atunci când a descoperit o zgârietură pe autoturismul său parcat în curte. A ieşit din casă, cu o armă, cu care l-a împuşcat pe presupusul autor al zgârieturii şi alţi cinci trecători.

Acum el riscă închisoarea pe viaţă, împotriva sa fiind formulate trei capete de acuzare ‘crimă’, ‘furt de arme şi muniţii’ şi ‘furt de arme şi muniţii pentru comiterea unor crime’.

Share
1.837 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *