Autoritățile locale se solidarizează la acțiunile de dezbinare a societății

Mai multe consilii locale ale comunelor din țară au redactat și adoptat declarații de susținere a cursului european al Republicii Moldova și de condamnare a acțiunilor menite să dezbine societatea, potrivit unui comunicat de presă.

solidaritetRaecția vine în urma manifestațiilor din ultima perioadă de timp în Republica Moldova și are drept scop solidarizarea la acțiunile de dezbinare a societății și promovare a separatismului.

Astfel de Declarații de solidaritate au fost adoptate în satul Ursoaia,  raionul Căușeni, satul Calfa, raionul Anenii Noi, comunele Stăuceni și Tohatin din Municipiul Chișinău.

“Condemnă cu toată fermitatea aceste acțiuni și reiterează ferm angajamentul nostru pentru promovarea aspirațiilor europene ale Republicii Moldova. Ne angajam să depunem toate eforturile la construirea statului european Republica Moldova, să asigurăm bunăstarea vieţii cetăţenilor, dezvoltarea satelor şi oraşelor, crearea locurilor de muncă, funcţionalitatea instituţiilor care să garanteze drepturile şi libertăţile fiecăruia. Reiterăm că suntem gata să demonstrăm acest angajament prin atitudine și determinare”, se mai arată în actul comun.

De remarcat este faptul că aceste Declarații au fost adoptate, în fiecare caz, cu o majoritate lejeră de voturi ale membrilor Consiliilor Locale, printre semnatari numărându-se reprezentanți nu doar de la partidele membre ale Coaliției Pro-Europene, ci și reprezentanți ai Partidului Comuniștilor din Republica Moldova.

Share
592 Vizualizari

One comment on “Autoritățile locale se solidarizează la acțiunile de dezbinare a societății

  1. Aurelia Profir says:

    Bucura faptul ca autoritatile locale au dat ascultare indemnului rostit de catre Marian Lupu , liderul Partidului Democrat si nu raspund la provocarile oferite de catrea comunisti pentru a dezbina societatea noastra prin diverse referendumuri ilegale .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *