Ministerul de Externe nu a comentat prezența deputatului rus la referendumul din Găgăuzia

Referendumul din autonomia găgăuză, care a avut loc ieri în regiune și a fost declarat ilegal de autorităţile de la Chişinău, a avut în calitate de observator, deputatul Dumei de stat a Rusiei, Roman Hudiakov. Potrivit presei,  acesta s-a întâlnit şi cu socialistul din Parlamentul de la Chişinău, Igor Dodon.

референдумMinisterul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova nu a avut până în acest moment, nicio reacţie la prezenţa unui deputat rus la un plebiscit declarat ilegal.

Duminică, locuitorii din Găgăuzia au participat la două referendumuri, unul dintre care a avut drept ca scop să afle atitudinea cetăţenilor faţă de orientarea proeuropeană sau prorusă a Republicii Moldova.  Iar al doilea a avut ca scop să obţină aprobarea locuitorilor regiunii în legătură cu dreptul Găgăuziei la autodeterminare în cazul în care Republica Moldova şi-ar pierde suveranitatea.

De menționat faptul că ambele plebiscite au fost declarat ilegale de instanţa de la Comrat.

 

 

Share
1.487 Vizualizari

One comment on “Ministerul de Externe nu a comentat prezența deputatului rus la referendumul din Găgăuzia

  1. Teodor F says:

    Nu degeaba Dodon a inceput o campanie a referendumurilor prin intreaga tara aceasta este o porunca directa din aprtea Federatiei Ruse chiar si prin reprezentantul sau Roman Hudiakov, deputat din duma Ruseasca. Scopul primordial al acestora este de-a manipula cu societatea si a destabiliza situatia politica din Republica Moldova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *