Austria va urgenta ratificarea Acordului de Asociere RM-UE

Parlamentul Austriei va urgenta ratificarea Acordului de Asociere UE – Republica Moldova. Declarația a fost făcută de Vicepreședintele Consiliului Național al Parlamentului Republicii Austria, Karlheinz Kopf în cadrul întrevederii cu Președintele Parlamentului Igor Corman.

ICorman-KKopf-30.07.2014-3Igor Corman a menționat că ratificarea cât mai grabnică a Acordului de Asociere de către Parlamentul Austriei va fi un semnal puternic de solidaritate cu Republica Moldova.

Șefului Legislativului a îndemnat reprezentanții mediului de afaceri austriac să investească în economia Republicii Moldova, menționând că există potențial neexplorat și domenii care prezintă interes pentru comunitatea de afaceri austriacă.

Karlheinz Kopf a dat asigurări că Parlamentul Republicii Austria nu numai că va include pe agenda legislativă din toamnă ratificarea Acordului de Asociere Republica Moldova-UE, dar va convinge și alte state membre UE să ratifice în mod prioritar Acordul de Asociere.

Amintim că până în prezent 5 state au ratificat documentul: România, Estonia, Letonia, Lituania și Bulgaria.

 

Share
4.066 Vizualizari

2 comments on “Austria va urgenta ratificarea Acordului de Asociere RM-UE

  1. Pavel Surdu says:

    Sustinerea care o avem din partea tarilor europene, Austria, Bulgaria, Romania, Estinia este foarte importanta pentru vectorul ales de noi, pentru viitorul nostru si pentru angajamentele urmatoare care trebuie sa fie realizate. Desigur, este placuta si atitudinea presedintelui legislativului Corman, depusa in timpul stabilitii relatiilor cu tarile UE, fapt ce numai a urgentat ratificarea acordului de Asociere.

  2. Marin says:

    E bine ca datorita profesionalismului de care are Corman si increderea pe care o au oficialii europeni pentru el , a primit un garant de a se grabi lucrurile de apropiere a RM cu Uniunea Europeana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *