Atenție! Iaurtul conține un colorant extras din gîndaci

Așa zisele fructe naturale din iaurturile de la Danone, în realitate conțin doar un colorant natural, care este extras din gîndaci, afirmă biologul român Gheorghe Mencinicopschi, citat de Ziarul Finaciarul.

cosenila-Danone1 (1)Profesorul afirmă că pentru a nu speria consumatorii, producatorul Danone s-a gîndit să înlocuiască denumirea standard E120 cu numele real Cosenilã.

Potrivit lui, Cosenila este de fapt o specie de gandaci din familia Dactylopius, care traiesc în Mexic, Peru pe anumite specii de cactuși. Din acești gandaci se extrage un colorant roșu aprins, care apoi este transformat în cosenila, carmin sau acid carminic.

Anterior, a fost folosit de secole ca un colorant natural in țesătorii, în prezent este folosit în alimentație, industria cărnii sau patiserie.

Mencinicopschi a făcut publice aceste informații pentru a atenționa oamenii care sunt alergici la acidul carminic pe care il conține colorantul. El mai atenționează populația că toate produsele ce conțin acest colorant nu sunt recomandate vegetarienilor, copiilor sau persoanelor cu hipertensiune.

Share
617 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *