În așteptarea unui”super-taifun”

taifunAutoritățile din Filipine au evacuat miercuri zone de coastă și au alertat echipele de intervenție în așteptarea unui ‘super-taifun’ care se îndreaptă către insulele centrale, lovite deja luna trecută de un cutremur cu magnitudinea de 7,2 grade, informează Reuters.

Taifunul Haiyan, cu rafale de vânt de până la 185 km/oră, se deplasează cu o viteză de 30 km/oră și ar putea lovi uscatul vineri la prânz, în insulele centrale Samar și Leyte, a declarat secretarul științelor și tehnologiei, Mario Montejo.

‘Îi sfătuim pe oameni să-și asigure casele pentru că așteptăm un taifun puternic, un ‘super-taifun’ ‘, a afirmat Mario Montejo. ‘Este încă în Pacific, însă rafalele de vânt s-au intensificat și ar putea intra în zona noastră de responsabilitate până mâine (joi)’, a mai spus el.

Autoritățile din zonele centrale Cebu, Bohol și Albay au închis școli, au pregătit hrană și adăposturi pentru situații de urgență și au alertat echipele de intervenție.

Mii de locuitori de pe insula Bohol sunt încă în adăposturi după ce casele lor au fost distruse în cutremurul produs pe 15 octombrie, în care au fost ucise peste 200 de persoane.

Circa 20 de taifunuri lovesc Filipinele în fiecare an.

Taifunul Bopha, cea mai puternică furtună care a lovit anul trecut Filipinele, a afectat trei orașe de coastă de pe insula Mindanao, în sud, provocând moartea a 1.100 de persoane, și a distrus culturi, locuințe și infrastructură în valoare de 1,04 miliarde de dolari.

Share
1.867 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *