AŞM a intrat în campanie electorală

Cei patru candidați la șefia Academiei de Științe au intrat deja în campania electorală, care va dura 3 luni de la anunțarea concursului. „Va fi o campanie electorală adevărată. Sper că va fi o competiţie cinstită, nu una politică, murdară“, a declarat Gheorghe Duca, actualul preşedinte al AŞM, în cadrul unui interviu pentru ziarul Adevărul.

646x404 (4)La funcţia de preşedinte al AŞM aspiră patru concurenți – directorul Institutului de Fizică Aplicată din cadrul AŞM, Leonid Culiuc, academicianul Valeriu Pasat, preşedintele Consiliului Naţional pentru Acreditate şi Atestare, academicianul Valeriu Canţer, şi actualul preşedinte al instituţiei, Gheorghe Duca.

În perioada electorală, fiecare candidat trebuie să-și facă public programul asupra viitorului academiei şi al ştiinţei, per ansamblu, să lanseze o serie de reformele noi și să convingă academicienii și oamenii de știință că merită votul de încredere.

Potrivit regulamentului de participare la concurs, candidaţii la această funcţie trebuie să cunoască limba engleză şi să aibă o experienţă de cel puţin cinci ani de activitate managerială.

Noul preşedinte al instituţiei va fi ales pe data de 17 aprilie de către Adunarea generală a Academiei de Ştiinţe a Moldovei. Acesta va fi ales prin vot închis.

Share
696 Vizualizari

One comment on “AŞM a intrat în campanie electorală

  1. victor says:

    ce cauta Pasat printre acesti candidati ? ce are acest “politician” cu academia ? asta inca o data imi demonstreaza ca ASM este un loc ce ofera bani multi pentru ecl in frunte si nici un fel de stiinta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *