Ariel Sharon va fi înmormântat luni la ferma sa din sudul țării

Fostul prim-ministru israelian Ariel Sharon va fi înmormântat luni, 13 ianuarie, în cadrul unei ceremonii private la ferma din Negev, unde a trăit, în partea de sud a Israelului, și unde este înmormântată și soția sa, Lili, a transmis Canalul 1 al televiziunii israeliene, conform agenției EFE.

imageResize (21)

Detalii cu privire la funeraliile fostului prim-ministru al Israelului 2001-2006 vor fi oferite în această seară, după o reuniune a unei comisii ministeriale speciale, dar toate media locale spun că înmormântarea va fi la ferma Sycamore din sudul țării (Havat Shikmim), și nu în parcela destinată liderilor politici și militari israelieni în cimitirul militar din Ierusalim.

Situată în deșertul Negev, la sud de Fâșia Gaza, ferma lui Sharon a fost epicentrul vieții sale private și politice, unde se ducea pentru a lua deciziile cele mai dificile.

Israelul nu are pentru aceste cazuri un protocol oficial, dar, potrivit Canalului 1 al televiziunii israeliene, trupul fostului premier va fi expus duminică la Knesset, pentru ca populația să-și poată aduce omagiile. Luni dimineața, în același loc va fi organizată o ceremonie oficială de omagiere cu participarea liderilor politici locali și internaționali.

Potrivit sursei citate, guvernul israelian a primit întrebări de la alte guverne cu privire la faptul dacă vor exista funeralii de stat.

În principiu , conform aceleiași surse, citate de EFE, este prevăzută participarea la funeralii a vicepreședintelui american Joe Biden, a ministrului rus de externe, Serghei Lavrov, și a trimisului special al Cvartetului pentru Orientul Mijlociu, Tony Blair.

Agerpres

Share
659 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *