Aplicații militare MOLDO-ROMÂNE

Exercitiu-militarUn pluton de militari ai Armatei Naţionale participă, în perioada 6–12 octombrie, la exerciţiul moldo-român de artilerie, desfăşurat la Centrul de Instruire pentru luptă al forţelor terestre din Cincu, judeţul Braşov, România, informează MOLDPRES.

Potrivit superiorului contingentului moldovenesc, locotenent-colonelul Sergiu Railean, Armata Naţională a detaşat la exerciţiul bilateral circa 20 de militari din Batalionul 22 de menţinere a păcii. În comun cu militarii români din Batalionul 300 Infanterie Mecanizată „Sfîntul Andrei” din oraşul Galaţi, în cadrul aplicaţiilor tactice vor fi efectuate trageri de luptă din aruncător de mine calibrul 120 mm.

Sursa a specificat că aplicaţiile respective se desfăşoară în conformitate cu prevederile Planului bilateral de colaborare dintre ministerele apărării din Republica Moldova şi România pentru anul 2013. Scopul de bază al exerciţiului este schimbul de experienţă şi acumularea deprinderilor practice în desfăşurarea aplicaţiilor cu trageri de luptă, notează MOLDPRES.

Share
2.044 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *