Apel la unitate! Primarii solicită schimbarea sistemului electoral

Primarii din Republica Moldova au făcut vineri apel la unitate și la calm ca guvernul să poată realiza reformele pe care și le-a propus. Pe lângă solicitările privind asigurarea descentralizării și mai multe resurse pentru bugetele localităților, unii primari au solicitat și modificarea Codului electoral astfel ca deputații în parlament să fie aleși în subscripții.

89762_polit-llPrimarul independent de Capaclia, raionul Cantemir, Alexei Busuioc a îndemnat în cadrul Adunării Generale a Congresului Autorităților Locale să fie asigurată liniștea, cel puțin o perioadă de timp, astfel ca guvernul să poată să lucreze, notează Infotag.

“Vreau să vă chem pe toți la unitate ca niciodată, să lăsăm guvernul să lucreze, să lăsăm lucrurile să evalueze, să nu sărim acum cu furcile. Asta nu înseamnă că vă vom da voie sa faceți ce vreți”, a îndemnat primarul de Capaclia.

În același timp, primarul de Budești Nina Costiuc a solicitat și modificarea Codului Electoral, astfel ca deputații în parlament să fie aleși în circumscripții.

“Se tot vorbește în ultimul timp de alegeri anticipate. Facem anticipate și pe cine alegem? Iarăși sigla? Dar eu vreau să aleg omul, nu sigla. Și vreau să văd persoana nu lista. Atâta timp cât n-o să facem reformă electorală, n-o să avem regulă în țară”, a opinat ea.

Premierul Pavel Filip care a participat la reuniunea aleșilor locali și-a exprimat încrederea că vor avea un dialog permanent și în continuare pentru a rezolva problemele cele mai arzătoare. “Eu știu că deși toate problemele nu pot fi rezolvate la moment, dar când sunt discutate cel puțin o parte sunt rezolvate mai ușor”, a declarat Pavel Filip la întâlnirea cu primarii.

Share
2.133 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *