Angela Merkel a atins cel mai scăzut nivel de popularitate

Popularitatea cancelarului german Angela Merkel a scăzut în mod abrupt, din cauza modului în care a gestionat criza refugiaţilor din Europa, potrivit unui sondaj realizat pentru postul ARD, relatează Reuters.

merkel_dropsAcesta este cel mai scăzut nivel de popularitate pe care-l înregstrează Merkel din decembrie 2012 şi până în prezent.

Rata susţinerii lui Merkel – care a fost criticată pentru lentoarea cu care a condamnat protestele violente de săptămâna trecută faţă de refugiaţi, într-un orăşel din estul Germaniei – a scăzut cu patru puncte procentuale faţă de luna trecută, la 63%, potrivit acestui sondaj, efectuat de către Infratest Dimap.

Peste jumătate dintre persoanele intervievate s-au declarat nemulţumite de modul în care Merkel a acţionat în criza refugiaţilor, pe care cancelarul a catalogat-o drept o provocare mai mare, pentru Europa, decât criza datoriei din Grecia.

Germania – care are un sistem de azil relativ liberal şi prestaţii sociale generoase – a primit cel mai mare număr de oameni care fug de războiul din Orientul Mijlociu, dar şi imigranţi “economici” din sud-estul Europei.

Share
2.323 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *