Andrian Candu: Nu de discursuri populiste avem nevoie în relația cu Rusia, ci să dialogam

Republica Moldova trebuie să discute cu Federația Rusă acum, inclusiv pînă la semnarea Acordului de Asociere, pentru a afla care sunt argumentele împotriva acestuia și în același timp să-și expună punctul de vedere în relația cu statul rus, declară vicepreședintele Parlamentului Andrian Candu, într-un interviu pentru Unimedia. Acesta afirmă că “nu trebuie să stam cu capul plecat să așteptăm nu știu ce sancțiuni ipotetice”.

30052014092444 “Noi trebuie să discutam cu Federația Rusă, asta trebuie să facem. Inclusiv pînă la semnare noi trebuie să le ascutăm argumentele pe care le au împotriva acestui acord, să le spunem argumentele noastre”, susține democratul.

Totodată, Candu afirmă că are încredere în colegii de la Guvern, că vor reuși să poarte acest dialog. “Discutăm și în Coaliție acest subiect. Ceea ce cred că este important acum este să înceteze atacurile la adresa Federației Ruse”, a menționat politicianul.

În același interviu, Candu menționează că unele partide care lansează mesaje extremiste își vor schimba atitudinea după campania electorală, însă există un risc mare ca acestea să se transforme în actiuni periculoase, pentru ca cei care le inițiază, sunt iresponsabili și nu înteleg la ce riscuri supun țara.

Despre cum va arăta țara noastră după alegeri, vicepreședintele Parlamentului spune că speră ca Moldova să arate ca o țară care vrea sa meargă mai departe. “Dar eu sunt optimist, chiar cred că tot mai mulți oameni înteleg că PCRM nu este o alternativă serioasă la actuala guvernare”.

Share
5.806 Vizualizari

4 comments on “Andrian Candu: Nu de discursuri populiste avem nevoie în relația cu Rusia, ci să dialogam

 1. Radu says:

  Ajunge cit s-a facut populism pe tema data , cred ca e nevoie de mult mai multa seriozitate. Propunerile de parasire a spatiului CSI si de scoatere a limbii ruse din sistemul de invatamint, deasemenea si propunerile de renuntare la neutralitate sunt niste propuneri prostesti care vin sa ne certe si sa tensioneze si mai mult relatia cu Rusia, iar PDM are o viziune mult mai clara si mai corecta in aceasta directie…. Trebuie de pastrat un dialog constructiv si nu de stricat relatiile.

 2. Alina says:

  Noi avem nevoie de discutii constructive cu FR pentru a ne garanta crestere economica continua, si de a a evita agresiuni sau sanctiuni din partea Mosocvei odata cu semnarea acordului de asociere cu UE.

 3. Daniel says:

  Comunistii s-au compromis cu totul si fiecare din noi isi da seama ca nu mai poti avea incredere intr-un astfel de partid, fara oameni respeonsabili, fara verticalitate, fara program bine determinat. Declaratiile pe care le fac acestia vin in tensionarea relatiilor cu Rusia, dar sper ca autoritatile vor discuta cu partea rusa si isi vor exprima argumentele eventualei semnari si ratificari a acordului.

 4. Liviu says:

  Pentru negocieri reusite cu FR si asigurarea cu un nou contract de livrarea a gazelor pentru RM semnat precum si anularea embargoului avem nevoie de un dialog constructiv cu rusii dar nu discursuri ce dezbina societatea noastra .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *