Andrian Candu acuză Rusia

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, susține că autorităţile de la Moscova eliberează locuitorilor din regiunea separatistă transnistreană pașapoarte rusești, în care locul de naștere indicat nu este Republica Moldova, ci este autoproclamata republică moldovenească nistreană.

„Vreau să vă spun că instituţiile noastre de drept au identificat foarte multe paşapoarte ruseşti eliberate parsoanelor care s-au născut în regiunea transnistreană şi pe care la locul naşterii scrie republica moldovenească nistreană. Adică cum, cineva în Rusia recunoaşte că regiunea transnistreană e separată? Cum atunci rămâne că recunoaştem integritatea teritorială?”, a declarat într-o emisiune televizată Andrian Candu, citat de Adevărul Moldova.

El a precizat că „nu e un secret pentru nimeni că administraţia de acolo (Tiraspol) e controlată doar de Federaţia Rusă.

„Tot ce se întâmplă în Transnistria e cu amestecul Federaţiei Ruse. Armata, muniţiile sunt ale Federaţiei Ruse. Sunt şi decizii ale organizaţiilor internaţionale privind retragerea şi recunoaşterea implicării Federaţiei Ruse. În acelaţi timp, nu sunt mişcări ca să se rezolve problema”, susţine Candu.

Şeful Legislativului a mai învinuit Rusia că s-ar implica în finanţarea unor politicieni de la Chişinău.

„Vă aduceţi aminte de ce a fost arestat şi acuzat Bolboceanu? Bolboceanu este fost coleg în Parlament care a fost reţinut în flagrant, care primea bani din parte aunor persoane pentru anumite informaţii şi pentru aşa-numita tentativă de corupere inclusiv a unor deputaţi. Este vorba de serviciile secrete ale Federaţiei Ruse”, a menţionat Candu, potrivit sursei citate.

Share
1.040 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *