Amazon va încerca să construiască drone pentru a livra comenzile clienţilor într-o jumătate de oră

Retailerul online american Amazon va încerca să dezvolte vehicule aeriene fără pilot, care să poată livra colete într-o jumătate de oră de la primirea unei comenzi de la clienţi, a declarat directorul general al companiei, Jeff Bezos.

440_14b02

Amazon va încerca să construiască drone pentru a livra comenzile clienţilor într-o jumătate de oră . Bezos a prezentat la emisiunea 60 Minutes, de la postul de televiziune CBS, o versiune în fază iniţială a dronei, pe care a numit-o “octocopter”.

Dronele Amazon ar putea deveni operaţionale în 4-5 ani, depinzând parţial de avizele Autorităţii Federale pentru Transport, a spus şeful companiei, citat de cotidianul Wall Street Journal. Amazon a lucrat în ultima perioadă la reducerea timpului de livrare prin creşterea eficienţei depozitelor şi construirea unui număr mai mare de facilităţi de stocare în apropierea centrelor urbane. Dronele ar putea transporta colete cu greutate de până la 2,3 kilograme, categorie care acoperă 86% din livrările totale ale Amazon, a adăugat directorul retailerului.

Amazon mai are însă de lucrat la proiect. Compania va trebui să rezolve probleme precum costurile, zgomotul şi aspecte privind siguranţa. “Nu vreau să creadă nimeni că e ceva ce se va întâmpla imediat. Este un proiect de cercetare – dezvoltare”, a afirmat Bezos.

Potrivit unui comunicat prezentat de Amazon concomitent cu difuzarea emisiunii CBS, numele proiectului este Prime Air. Un purtător de cuvânt al Amazon a declarat că retailerul a contactat deja Autoritatea Federală pentru Transport referitor la acest proiect.

Mediafax.ro

Share
566 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *