Alianța pentru Centenar anunță o Mare Adunare pentru 25 martie

Alianța pentru Centenar, din care fac parte mai multe organizații unioniste, organizează duminică, 25 martie, o acțiune publică – Marea Adunare Centenar, pentru a marca cei 100 de ani de la Marea Unire. Cetățenii care susțin ideea unirii Republicii Moldova cu România sunt așteptați la ora 11.00, fie în scuarul Academiei de Științe, fie în scuarul Liceului „Gheorghe Asachi”, cel al Universității „Ion Creangă” sau în fața Circului, pentru a porni în marș către Piața Marii Adunări Naționale, unde la ora 12.00 va fi adoptată o declarație simbolică de unire cu România.

Declarația de unire va fi scoasă la tipar în mai multe exemplare și va fi expediată Parlamentului de la Chișinău, celui de la București, ambasadelor străine acreditate la Chișinău, organismelor internaționale și partenerilor de dezvoltare ca să ia atitudine față de doleanțele cetățenilor moldoveni.

Vlad Bileţchi, președintele Asociației Obștești „UNIREA – ODIP”, a spus miercuri, 14 martie, la o conferință de presă la IPN, că, deși socialiștii încearcă să organizeze o contramanifestație la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare, aflat în preajma PMAN, unioniștii nu vor cădea pradă provocărilor și vor manifesta pașnic. El a îndemnat tinerii să vină la acțiune într-un număr cât mai mare, deoarece este vorba despre viitorul lor și despre perspectiva de dezvoltare de mai departe a acestui stat.

Ion Leaşcenco, președintele Blocului Unității Naționale „BUN”, a declarat că la 25 martie va fi organizată cea mai mare manifestație unionistă din istoria Republicii Moldova. Ion Leaşcenco a vorbit despre un număr de peste 100 de localități și instituții care au semnat simbolic declarații de unire cu România. „Cetățenii Republicii Moldova nu mai pot trăi dezbinați, au dreptul la un trai mai bun”, a spus liderul BUN.

Potrivit lui George Simion, președintele platformei unioniste „Acțiunea 2012”, și cetățeni români vor participa la manifestație, iar acest lucru înseamnă că și România își dorește ceea ce vrea Republica Moldova – unirea. „Dacă Piața Marii Adunări Naționale va fi plină pe 25 martie, toți românii vor acționa pentru a realiza această dorință a moldovenilor. Mai devreme sau mai târziu, ne vom regăsi în același stat”, a spus George Simion

„Îi îndemn pe cei care simt românește să vină și să dăm dovadă că suntem uniți, solidari, că suntem cei care dorim să avem o țară puternică, unde cetățenii noștri să aibă un trai mai bun la noi acasă”, a spus primarul satului Puhoi, Ialoveni, Petru Frunze.

Primarul de Cimișlia, Gheorghe Răileanu, a menționat că fiecare zi de întârziere în realizarea unirii este o lovitură dată cetățenilor Republicii Moldova, viitorului copiilor acestei țări. Edilul a făcut apel către cetățeni să se mobilizeze și să vină să ceară unirea, pentru a avea o altă viață decât cea pe care au avut-o până acum.

Share
1.323 Vizualizari

One comment on “Alianța pentru Centenar anunță o Mare Adunare pentru 25 martie

  1. Marius says:

    oameni buni!! sunt din România. Suceava!
    oare nu vă dați seama că după ce vă veți uni cu noi, Europa vă va batjocori exact cum a făcut cu țara asta? Au DISTRUS TOT! Învățământul e o rușine. au tăiat pădurile. Au secătuit agricultura! au distrus tinerii cu pornografia! asta vreți???
    Sunt român și vă iubesc! Dar NU ACCEPTAȚI UNIREA! NU FACEȚI JOCUL MASONILOR! Ei se folosesc de unire ca să distrugă complet și Moldova!!!! TREZIȚI VĂ!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *