Alegeri parlamentare: Sandu și Năstase au început campania electorală (?)

Partidul Acțiune și Solidaritate și Partidul Platforma Demnitate și Adevăr și-au început deja campania pentru alegerile parlamentare. Acest lucru se manifestă inclusiv prin acțiunile de protest. De această părere este jurnalistul Victor Nichituș, exprimată în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune Publika TV, transmite IPN.

În opinia lui, faptul că cele două formațiuni fac diferite acțiuni și pe restul teritoriului Republicii Moldova, nu doar în capitală, ar putea însemna un mijloc de identificare a posibililor candidați pe circumscripțiile uninominale. De asemenea, el susține că prin aceste proteste, liderii celor două partide nu fac altceva decât să-și țină în priză simpatizanții.

Vicepreședintele Organizației Tineretului Democrat, Ion Harghel, spune că anterior liderii de opoziție au votat în Piața Marii Adunări Naționale o rezoluție prin care cereau votarea directă a deputaților, iar acum ies la proteste și se pronunță împotriva acestui sistem electoral mixt. „Adevărul este că ei nu vor votul mixt deoarece nu au echipă în teritoriu. Acesta este principalul motiv”, a spus Ion Harghel.

Ion Harghel numește protestele opoziției un fel de flashmob-uri, la care se adună doar pensionari. În plus, în opinia lui, este grav faptul că la proteste sunt aduși copii care sunt folosiți drept „carne de tun”. „Eu din ce observ, bătrânii sunt electoratul Maiei Sandu și ai lui Andrei Năstase. La toate flashmob-urile lor participă doar femei mai în vârstă care, de obicei, nu au ce face acasă și caută ceartă toată ziua”, a declarat Ion Harghel.

Share
1.019 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *