Alegătorii pot verifica corectitudinea întocmirii listelor electorale

Comisia Electorală Centrală (CEC) informează că până pe 23 februarie, alegătorii pot verifica corectitudinea întocmirii listelor electorale atât în localurile secţiilor de votare, cât şi on-line, accesînd pagina web www.verifica.cec.md.

Listele electorale au fost transmise de către CEC autorităţilor administraţiei publice locale/misiunilor diplomatice sau oficiilor consulare. Două exemplare ale listelor se transmit imediat biroului electoral al secţiei de votare, iar un exemplar se păstrează la primărie/misiunea diplomatică sau oficiul consular.

Conform datelor deţinute de CEC, în listele electorale se regăsesc 2 810 303 de alegători.

Potrivit legislaţiei electorale, alegătorul se poate adresa la biroul electoral al secţiei de votare, ce corespunde domiciliului sau reşedinţei sale, pentru a solicita, în baza documentelor doveditoare, includerea sau excluderea din listă, corectarea erorilor comise la înscrierea datelor despre sine ori despre alţi alegători. Modificări în listele electorale pot fi solicitate cel târziu în ziua precedentă zilei alegerilor. Biroul electoral comunică imediat CEC-ului modificările solicitate, cu anexarea actelor doveditoare: cererea şi declaraţia alegătorului, copia actelor de identitate.

Amintim că alegătorul poate fi înscris numai într-o singură listă electorală şi la o singură secţie de votare în baza actelor ce atestă domicilierea sa în perimetrul secţiei de votare respective. Persoana care are domiciliu şi reşedinţă valabilă, se înscrie în lista electorală ce corespunde secţiei de votare în a cărei rază teritorială aceasta îşi are reşedinţa.

Share
319 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *