Află de ce Marian Lupu NU A INSISTAT să revină în fotoliul de preşedinte al Parlamentului

lupu_mirceaZatushLiderul Partidului Democrat, Marian Lupu, a declarat, joi, 11 iulie 2013, că nu este deloc deranjat de faptul că nu mai este preşedinte al Parlamentului şi că priveşte acest lucru ca pe ceva normal. Mai mult, el a declarat în cadrul unei dezbateri publice că putea reveni la conducerea Legislativului, dar că a renunţat la această oportunitate.

Potrivit lui în cadrul negocierilor putea insista pe realegerea sa în funcţia respectivă şi ar fi putut obţine acest lucru, dar a renunţat pentru a nu provoca motive de tensiune în sânul noi coaliţii. ”Interesul meu era ca această coaliţie să fie viabilă, nu doar să reziste până la următoarele alegeri parlamentare, dar să fie şi eficientă. Dacă intram în funcţia de speaker, acest lucru putea fi un generator de tensiune permanentă”, a declarat Lupu.

Lupu a declarat că principiul de rotaţie a cadrelor dintr-un partid este inerent unui sistem democratic european, mai ales că pentru el aceasta nu este o situaţie nouă, amintind de perioada anilor 2009-2010, când deşi era liderul unui partid care făcea parte din majoritatea parlamentară, nu a deţinut nicio funcţie importantă în stat. Totodată, el a menţionat că această rocadă nu a schimbat sistemul decizional din Partidul Democrat.

Marian Lupu a mai declarat că în prezent dispune de mai mult timp pentru a se ocupa de fortificarea echipei Partidului Democrat.

Amintim că Marian Lupu, care fusese ales preşedinte al Parlamentului la 30 decembrie 2010, a fost demis din această funcţie cu voturile deputaţilor PLDM şi PCRM la 25 aprilie curent, în contextul crizei politice din acea perioadă.

Share
2.119 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *