Aeroportul va putea activa non-stop

aeroport-noapteaDin cauza infrastructurii epuizate, în prezent Aeroportul Internaţional Chişinău este închis pentru câteva ore în fiecare noapte pentru a fi efectuate reparaţiile curente. În urma concesionării, după ce vor fi făcute investiţiile necesare, Aeroportul va putea activa non-stop, ceea ce este şi în interesul pasagerilor şi al companiilor aeriene, a declarat în cadrul emisiunii Politprihod de la Publika TV directorul general interimar al Aeroportului, Petru Jardan.

El a explicat că infrastrutura Aeroportului este uzată. Chiar dacă în prezent sunt respectate toate normele internaţionale de securitate, administraţia Aeroportului depune eforturi enorme pentru a menţine această situaţie.

”Pentru lucrările de menţinere a Aeroportului în stare normală, ca să corespundă tuturor rigorilor, trebuie să ne închidem, ceea ce crează incovenienţe companiilor aviatice, partenerilor noştri. Dacă se va face modernizarea, vom putea lucra 24 de ore fără limite”, a declarat Jardan.

Directorul Aeroportului Chişinău a precizat că primele investiţii vor fi efectuate pentru modernizarea pistei de aterizare-decolare, amenjarea parcărilor, etc, ceea ce va permite trecerea la o altă categorie – ”D”. Aceasta înseamnă că Aeroportul Internaţional Chişinău va putea deservi avioane mai mari, de cursă lungă.

Amintim că guvernul a decis concesionarea Aeroportului pe un termen de 49 de ani unei companii din Rusia care s-a obligat să investească aproape 250 de milioane de euro.

Share
1.343 Vizualizari

2 comments on “Aeroportul va putea activa non-stop

  1. Vadim says:

    Sunt sigur ca functionalitatea Aeroportului Chisinau va creste si acesta isi va aduce aportul la modernizarea societatii si per ansamlblu la modernizarea statului. Cred ca concesiunea a fost cea mai buna decizie luata care are legatura cu viitorul apropiat al tarii noastre.

  2. Alexandru says:

    Sigur ca este foarte important ca Aeroportul Chisinau sa functioneze non-stop si sa nu dispuna de limitarea unor activitati din cauza incapacitatii oferirii serviciilor proprii al acestuia . Este nevoie de investitii grandioase in cadrul acestei insitutii pentru a putea acorda servicii de calitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *