Adrian Candu: Comuniştii sunt incoerenţi, protestează împotriva unei acţiuni care a fost demarată chiar de ei, în 2007

candu2Partidului Comuniştilor, reprezentanţii căruia în Parlament au protestat vineri, 5 iulie, faţă de un proiect de completare a Legii privind administrarea şi deetatizarea proprietăţii publice, a adoptat, de fapt, Legea respectivă în 2007. Modificările operate astăzi de Parlament urmăresc doar să permită gestionarea mai eficientă a procesului din partea Guvernului, a declarat deputatul democrat Adrian Candu, citat de IPN.

El a precizat că modificările operate de Parlament sunt doar o continuare a legii votate de comunişti. „Proiectul are drept scop de a uşura munca Guvernului în administrarea proprietăţii. Se introduc noi noţiuni şi delimitări între proprietatea publică a statului şi proprietatea privată a statului, cum sunt concesionate bunurile, cum sunt privatizate bunurile”, a declarat Candu.

El a infirmat acuzaţiile aduse de către deputaţii comunişti precum că proiectul votat de Parlament ar fi în interesul Partidului Democrat. „Întrebările ce ţin de privatizare trebuie adresate comuniştilor – de ce au făcut în 2007 aşa cum au făcut şi dacă e vorba de privatizare, ei sunt cei care au scos la privatizare întreprinderi ca UNIC, Franzeluţa, Moldtelecom şi toată industria vinicolă”, potrivit lui Candu.

Deputatul democrat a mai adăugat că votarea proiectului de astăzi nu înseamnă că întreprinderile care pot fi supuse privatizării vor fi scoase la licitaţii imediat. Declaraţiile sale au fost confirmate şi de preşedintele comisiei parlamentare economie, buget şi finanţe, liberal-democratul Veaceslav Ioniţă. „Legea nu atât revizueşte lista întreprinderilor ce nu pot fi supuse privatizării, cât aduce ordine în gestionarea patrimoniului public. Vine în continuarea abordării din 2007, votată de comunişti”, a declarat Ioniţă.

Deputaţii comunişti au blocat vineri tribuna centrală a Parlamentului, încercând să împiedice adoptarea legii. Totuşi, deputaţii din coaliţia majoritară au votat-o în prima lectură.

Share
1.639 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *