Adevăratul motiv pentru care americanii vor domina în continuare lumea

Chiar dacă dominaţia economică a Americii este ameninţată de ce a Chinei, americanii pot sta liniştiţi pentru că există cel puţin un domeniu care le va asigura supremaţia pentru o lungă perioadă de timp.загруженное

În timpul Războiului Rece, America şi Rusia au alocat sume imense de bani pentru întărirea sistemului militar. Astăzi, bugetul militar al Chinei (166 mld. dolari) îl depăşeşte pe cel al Rusiei (91 mld. dolari). Bugetele alocate apărării de francezi, japonezi şi britanici, puse la un loc, de abia îl depăşesc pe cel al Chinei.

Arabia Saudită cheltuie aproximativ la fel ca francezii, adică 57 mld. dolari, iar indienii în jur de 46 mld. dolari, egal cu bugetul de cheltuieli al nemţilor. Italia, Brazilia şi Coreea de Sud, cheltuie fiecare câte 34 mld. dolari, 33 mld. dolari şi respectiv 32 mld. dolari.

În aceste condiţii, cât de mare este bugetul Americii? Este mai mare decât al Rusiei şi Chinei puse la un loc, care au împreună 261 mld. dolari. De fapt, trebuie adăugate toate celelalte puteri militare enumerate mai sus pentru a avea suma alocată de americani domeniului apărării: 682 mld. dolari.

Capital.ro

Share
1.533 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *