Acuzații GRAVE aduse lui Dodon

sah-acuzatii-dodonDeputatul socialist Igor Dodon este acuzat că își impune convingerile politice la Federaţia Naţională de Şah, pe care o conduce. 50 de persoane au fost excluse din cadrul federaţiei pentru că nu au fost de acord cu politica promovată de președintele PSRM. Despre aceasta au comunicat reprezentanţii persoanelor excluse, în cadrul unei conferinţe de presă la IPN.

Preşedintele Federaţiei de Şah din Ungheni, Ion Harea, a spus că, în anul 2011, Igor Dodon a fost ales în calitate de preşedinte al federaţiei cu numeroase încălcări. Potrivit lui, la Adunarea Generală au fost aduse circa 70 de persoane străine pentru ca să-şi exprime votul în susţinerea lui Igor Dodon. Maestru internaţional la şah, Anatol Băţ, a acţionat în judecată procedura de alegere a preşedintelui, iar în iulie 2013 judecătoria a pus sechestru pe bunurile federaţiei, până la pronunţarea deciziei.

Ion Harea a mai spus că, imediat cum a ajuns preşedinte al federaţiei, Igor Dodon şi-a impus convingerile politice, iar şedinţele federaţiei s-au transformat în şedinţe de partid, organizate la sediul PSRM.  „Şahul se face pe bază de regulament, nu culoare politică”, a spus Ion Harea.

Tot potrivit lui, în septembrie anul trecut, 50 de persoane, printre care trei campioni mondiali, au fost excluse din cadrul Federaţiei Naţionale de Şah pentru că „nu ar ţine legătura cu federaţia”. Ion Harea spune că adevăratele motive sunt că aceste persoane nu erau de acord cu politica promovată de către Igor Dodon.

„Unii şahişti s-au împăcat cu gândul că Dodon le va da bani pentru activitatea şahistică. Cred că nu acesta este principiul jocului de şah. Fac un îndemn ca să ajungem la varianta zero, să intrăm într-o procedură de alegere normală. Dacă majoritatea vor spune că Igor Dodon trebuie să gestioneze treburile în şah, aşa să fie, dar procedura să fie corectă”, a spus Ion Harea.

Campionul Republicii Moldova la compoziţie şahistică, Mihai Croitor, a menţionat, în cadrul conferinţei, că este foarte straniu ca şahişti foarte cunoscuţi au fost excluşi fără niciun motiv din federaţie, în loc să fie membri de onoare.

Share
4.670 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *