Activitatea ANSA va fi îmbunătățită

Structura Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) va fi optimizată, iar instituția își va desfășura activitatea în baza unui nou Regulament. O hotărâre în acest sens a fost aprobată ieri de Executiv, pentru sporirea calității controalelor privind siguranța alimentelor.

Proiectul prevede aprobarea într-o redacție nouă a Regulamentului privind organizarea şi funcţionarea ANSA, cu menținerea statutului actual al acesteia – de autoritate administrativă centrală în subordinea Guvernului. Documentul stabilește misiunea, funcțiile și drepturile Agenției. ANSA va avea competențe în domeniile: sanitar-veterinar, fitosanitar și protecția plantelor, siguranța alimentelor, producerea și circulația vinului și produselor alcoolice, protecția consumatorului în domeniul alimentar, siguranța ocupațională și respectarea condițiilor de licențiere.

De asemenea, a fost aprobat efectivul-limită, organigrama ANSA, lista posturilor de inspecție la frontieră și a subdiviziunilor teritoriale. Totodată, a fost stabilită lista instituțiilor publice subordonate ANSA – Centrul Republican de Diagnostic Veterinar, Laboratorul central de testare a băuturilor alcoolice/nealcoolice și a produselor conservate și Laboratorul central fitosanitar.

Modificările au fost efectuate urmare a reorganizării Agenției și extinderii atribuțiilor instituției, în contextul reformei controalelor de stat.

Share
1.128 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *