Acţionarii privaţi au salvat Banca de Economii

bem1Acţionarii privaţi ai Băncii de Economii au virat astăzi 350 de miloane de lei în conturile băncii. Mâine, vor fi transferate alte 250 de milioane de lei pentru stabilizarea situaţiei instituţiei.

Informaţia a fost confirmată pentru Publika TV de către viceguvernatorul BNM Emma Tăbârţ. “Creditul subordonat este un credit atras de către bancă sub formă de investiţii pe termen lung. Acest credit presupune o perioadă mai mare de timp – 5 ani. În cazul nostru acest credit este încheiat pe o perioadă de 6 ani cu rata dobânzii de 3 procente”, a menţionat Tăbârţa.

Publika.md mainteşte că statul nu mai este acţionar majoritar al Băncii de Economii. Guvernul a pierdut 20 la sută din acţiunile instituţiei, dar şi-a păstrat pachetul de blocaj, de 33,3 la sută, din hârtiile de valoare ale BEM.

Share
7.522 Vizualizari

3 comments on “Acţionarii privaţi au salvat Banca de Economii

  1. Sting says:

    Ap iashtia o slaveaza cu 350 de mln dar daca se recurge la scenariul PCRm -ului care a prejudiciat bem cu 1.7 MLD de lei atunci actuala guvernare v-a fi nevoita sa aloce cam echivalentul furtului pcrm -ist lipsind orice perspectiva de majorare a salariilor profesorilor ,medicilor nemaivorbind de pensii

  2. Irina says:

    Numai intr-un mediu privat aceasta banca v-a putea beneficia de un managment eficient si asiguara atit stabilitatea finaciara a tarii chit si necesitatile cetatenilor ,iar cei ce isi doresc nationalizarea nu vor sa se lipseasca de o sursa pe care s-o mulga conform schemeleor frauduloase anterioare

  3. Oleg says:

    Este cea mai logica solutie care putea fi luata. Trebuie sa intelegem ca nationalizarea atit mediatizata si propusa de comunisti insemna ca acesti bani sa fie investiti de catre stat, adica peste 700 milioane din bugetul de stat, ceea ce ar fi insemnat probleme cu achitarea pensiilor, a salariilor petnru profesori, alocatii pentru nou nascuti etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *