Acţionari minoritari ai unei bănci încearcă să-şi rezolve problemele intimidând jurnaliştii

Reprezentanţii a unor acţionari minoritari ai Victoriabank, care au procurat recent acţiuni la această bancă şi care sunt nemulţumiţi de actuala conducere a instituţiei au încercat vineri, într-o conferinţă de presă să intimideze un reporter de la Agenţia de presă de stat Moldpres, pentru că conducerea Agenţiei nu le-a publicat un anunţ în Monitorul Oficial, informeaza portalul hotnews.md.

23889-13899-70650-93Reprezentanţii Companiei Asito şi Corplexus s-au declarat nemulţumiţi de faptul că Moldpres le-a refuzat publicarea unui anunţ în Monitorul Oficial şi au întrebat în cadrul conferinţei dacă este vreun reprezenrant de la această instituţie. La conferinţă era reporterul Moldpres, cunoscutul jurnalist Nicolae Roibu, pe care reprezentanţii celor două companii au încercat să-l întrebe ceva. În momentul în care Roibu a explicat că el nu poate răspunde la întrebări, organizatorii conferinţei l-au atacat verbal sugerând că toţi angajaţii Moldpres ar fi agresivi.

De fapt pretenţiile celor doi acţionari se referă la faptul că au solicitat conducerii băncii convocarea unei adunări extraordinare, iar când aceasta a decis să se desfăşoare la 6 februarie, ei o consideră ilegală. Chiar dacă Comisia Naţională a Pieţei Financiare a stabilit că adunarea este organizată în comnformitate cu normele legale, acţionarii care se declară îngrijoraţi de situaţia financiară a băncii care ar trebui rezolvată urgent, cer convocarea unei alte adunări abia la sfârşitul lunii februarie.

Fiind întrebaţi de ce îi fac publicitate negativă băncii dacă doresc să îmbunătăţească activitatea acesteia, unul din reprezentanţii Asito a comparat situaţia cu aceea când ”pe cineva îl doare degetul dar nu se duce la medic”.

Acţionari minoritari au recunoscut că scopul lor este de a demite actuala administraţie a Victoriabank pentru a o înlocui cu alta.

Share
635 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *