Acordul de Asociere dintre UE și RM, făcut public!

Comisia Europeană a făcut public Acordul de Asociere dintre UE și R. Moldova, parafat la sfârşitul săptămânii trecute în cadrul Summit-ului de la Vilnius. Documentele pot fi accesate pe site-ul oficial al Uniunii Europene, www.europa.eu.

asociere1

Ultimele parafe au fost puse vineri, 29 noiembrie, în cadrul unei ceremonii festive de către premierul Iurie Leancă și înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, vicepreşedintele Comisiei Europene, Catherine Ashton.

Amintim că partea tehnică a parafării celor 900 de pagini ale Acordului a avut loc ieri, în prima zi a Summitului. Documentele au fost semnate de ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman şi de vice-ministrul Economiei, Octavian Calmâc, alătu de negociatorii şefi din partea UE : şeful Direcţiei pentru Europa de Est, Caucaz şi Asia Centrală a Comisiei Europene, Gunnar Wiegand, şi negociatorul şef din partea UE privind crearea Zonei de Comerţ Liber, Aprofundat şi Comprehensiv, Luc Devigne.

ECO.MD

Share
637 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *