Academia de Administrare Publică se reorganizează în Academia de Studii Administrative

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a semnat un decret privind reorganizarea Academiei de Administrare Publică de pe lîngă Preşedintele Republicii Moldova, informează  Serviciul de presă al Preşedinţiei.

2

Potrivit documentului, „Academia de Administrare Publică de pe lîngă Preşedintele Republicii Moldova se reorganizează în Academia de Studii Administrative, care este o instituţie publică de învăţămînt superior, persoană juridică de drept public autonomă, în subordinea Guvernului, care îşi desfăşoară activitatea în baza propriului statut, aprobat de Guvern”.

Instituţia va avea ca obiective principale „elaborarea şi realizarea programelor de formare şi perfecţionare profesională a cadrelor din administraţia publică centrală şi locală, precum şi efectuarea de studii şi cercetări ştiinţifice în domeniul administraţiei publice”.

Potrivit decretului prezidenţial, Academia de Studii Administrative va fi finanţată „din contul şi în limita alocaţiilor bugetare, aprobate Cancelariei de Stat prin Legea bugetului de stat pe anul respectiv”.

Moldpres

Share
797 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *