Abolirea regimului de vize pentru moldoveni, discutată azi la Bruxelles

Problema abolirii regimului de vize pentru cetățenii Republicii Moldova va fi discutată astăzi la Bruxelles.

big-comisia-europeana-propune-abolirea-regimului-de-vize-pentru-moldovaRaportorul Comisiei pentru Libertăți Civile, Justiție și Afaceri Interne din cadrul Parlamentului European, Tanja Fajon, a declarat pentru portalul moldova.org, că votul în cadrul comisiei va fi dat până la sfârșitul lunii februarie, iar votul final va fi acordat în plen de către Parlamentul European prin majoritate simplă, până în luna mai 2014.

Oficialul european a menționat că Republica Moldova este prima țară din cadrul Parteneriatului Estic care a întrunit toate cerințele Planului de Acțiuni privind Liberalizarea Regimului de Vize.

Eurodeputatul a adăugat că se așteaptă la o dezbatere pozitivă, deoarece există un consens politic puternic în ceea ce privește statutul Republicii Moldova de a deveni următorul stat vecin al Uniunii Europene, care să beneficieze de regim fără vize.

Radiochisinau.md

Share
769 Vizualizari

One comment on “Abolirea regimului de vize pentru moldoveni, discutată azi la Bruxelles

  1. Marin says:

    Un nou succes inregistrat de RM in parcursul sau spre UE. Apreciez munca depusa de coalitia de la guvernare si de ministri responsabili pe domenii Filip, Lrzar etc….,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *