A patra ţară din lume care a legalizat EUTANASIEREA

Columbia a devenit a patra ţară care legalizează eutanasierea. Autorităţile au stablit că adulţii aflaţi într-un stadiu terminal de boală pot solicita eutanasierea, ce presupune o injectie cu o doza fatală, relatează Global Post, citat de StirileProTV.ro

eutanasieSpre deosebire de suicidul asistat, care este permis în mai multe ţări, eutanasierea este permisa, pe lînăa Columbia, în Belgia, Luxemburg şi Olanda.

Curtea Constitutionala din Columbia a decis în favoarea eutanasierii în 1997, însă doctorii au fost reticenţi cu implementarea ei din cauza unei legi separate care pedepsea astfel de crime cu închisoare de la 6 luni la trei ani. Ministerul Sănătaţii a aprobat acum un nou protocol care are însă mai multe condiţii.

De exemplu, în cazul pacienţilor inconştienţi, rudele trebuie sa dovedească faptul că aceştia şi-au exprimat anterior dorinţa de a-şi pune capăt vieţii, în scris sau printr-o înregistrare video ori audio.

În ceea ce-i priveste pe pacientii constienţi, ei trebuie să fie informaţi de medic cu privire la opţiunile de tratament. Dacă insistă să moară, specialistul trebuie sa obtină o autorizaţie specială de la o comisie de medici specializaţi în boala pacientului.

Share
2.231 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *