A fost modificată legea privind regimul străinilor în R. Moldova

Toţi cetăţenii străini, invitaţi de Guvern sau de autorităţile administraţiei centrale, vor fi scutiţi de procedura invitaţiei, la perfectarea vizei de intrare în Republica Moldova. O decizie în acest sens a fost luată ieri în cadrul şedinţei Guvernul Republicii Moldova prin adoptarea proiectul modificărilor la Legea privind regimul străinilor în Republica Moldova.

Proiectul acestei Legi vine ca o măsură menită să sporească atractivitatea pieţii economice a Republicii Moldova. Astfel, prin implementarea normelor proiectului în cauză, se va mări spectrul persoanelor fizice şi/sau juridice, care, la invitaţia Guvernului sau autorităţilor administraţiei publice centrale, vor putea beneficia de excepţia de la procedura invitaţiei, la eliberarea vizei de intrare în Republica Moldova.

În acest sens, oameni de afaceri şi companii multinaţionale din străinătate vor fi mai uşor de invitat de către autorităţile centrale din Republica Moldova, în vederea efectuării unor studii de piaţă, pentru realizarea unor proiecte investiţionale.

Amintim că până la adoptarea acestor modificări erau scutiţi de procedura de invitaţie doar străinii invitaţi de Guvern sau de autorităţile administraţiei centrale, în cadrul proiectelor investiţionale ce prezintă interes pentru economia naţională.

Share
869 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *