A doua lovitură a Reghinei Apostolova pentru problemele capitalei: SFERA SOCIALĂ – asistență pentru persoanele în vârstă, îngrijirea copiilor, locuințe sociale

La 12 aprilie, la Chișinău a avut loc prezentarea programului electoral al Reghinei Apostolova, candidat la funcția de primar general de Chișinău din partea Partidului “ȘOR”.

Planul său de acțiuni pentru un an, candidatul din partea Partidului “ȘOR” l-a numit “Cele trei lovituri asupra problemelor din Chișinău”, făcând referire la trei domenii de bază în care se vor lua măsuri prioritare pentru a schimba situația spre bine: infrastructură, sfera socială, economie.

În secțiunea “Sfera socială”, Reghina Apostolova a abordat propuneri specifice, pe carecandidatul promite să le implementeze în termen de un an al mandatului său în calitate de Primar General al municipiului Chișinău:

«Vom dezvolta o rețea de magazine sociale și farmacii sociale în oraș, care vor fi amplasate la distanță de mers pe jos pentru persoanele în vârstă. Sute de mii de pensionari și alți locuitori nevoiași ai Chișinăului vor putea economisi zilnic pe produse alimentare și medicamente.

Orice persoană care locuiește permanent în municipiul Chișinău va primi imediat un supliment lunar la pensie în mărime de 1 mii lei. Această sumă va servi drept compensație pentru pensionari pentru costul ridicat al vieții în capitală.

Generația care a construit orașul este demnă de recunoștința și atenția noastră.

Orașul este obligat să asigure mecanisme în sprijinul mamelor și să stimuleze rata natalității. Pentru fiecare nou-născut, mamele vor primi în plus de la autoritățile municipale 7 mii lei pentru nașterea primului copil și 10 mii lei – pentru fiecare copil ulterior. Această practică de stimulare a natalității și de asistență familiilor funcționează cu succes la Orhei în ultimii trei ani. Astăzi suntem gata să o implementăm și la Chișinău.

Trebuie, de asemenea, să protejăm copiii înșiși. Dezastrul în alimentația din grădinițe și școli poate fi oprit în câteva săptămâni! Vom asigura la nivel de municipiu producția centralizată și livrarea de alimente de înaltă calitate pentru instituțiile destinate copiilor. Controlul strict al calității și furnizarea centralizată de alimente pentru copii sunt deja implementate astăzi în Orhei.

La fel ca și în Orhei, vom implementa programul “Locuințe sociale”. Bugetarii și familiile tinere vor avea posibilitatea de a-și obține propriile locuințe, plătind o sumă de cel mult 500 de lei pe lună, fără dobândă, timp de 35 de ani».

Reghina Apostolova a fost înregistrată în calitate de candidat din partea Partidului “ȘOR” la 10 aprilie. Până în prezent, a fost vice-primar al orașului Orhei. A gestionat o mare parte din proiectele de infrastructură și cele sociale din acest oraș. Pedagog de specialitate, a activat mult timp în școală, inclusiv în funcția de director al unei școli din sectorul Râșcani al capitalei. A fost aleasă în calitate de consilier al consiliului municipal Chișinău, a ocupat funcția de pretor al sectorului Râșcani al capitalei. Alegerile anticipate la funcția de primar al Chișinăului vor avea loc pe 20 mai.

Share
503 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *