5 metode de relaxare după o zi de muncă

Zilele lungi, orele peste program şi sarcinile suplimentare de la serviciu sunt doar câţiva dintre factorii care duc în timp la apariţia stresului. Portalul clicksanatate.ro propune o serie de metode pentru seară relaxantă după muncă.

3Lumina difuză, mai liniştitoare

Stinge luminile puternice şi lasă-le aprinse pe cele mai mici, precum veiozele. Lumina difuză, mirosul plăcut emanat de lumânări şi muzica preferată îţi vor calma treptat simţurile.

Mâncarea preferată, de ajutor

Nu uita că organismul tău a fost pus la multe ,,încercări” pe parcursul zilei, de aceea nu-l priva şi de masa de seară.

O baie caldă te relaxează

Nimic nu ,,topeşte” mai bine stresul –cel fizic, cât şi cel psihic – decât o baie lungă şi fierbinte. Pentru ca relaxarea să fie completă, adaugă pregătirile anterioare: lumânările parfumate, lumina difuză şi muzica preferată.

Fără televizor sau calculator

Privitul la televizor pare să fie o variantă plăcută de petrecere a timpul liber după serviciu. În fapt, televizorul poate să te solicite şi mai mult. Dacă vrei să te relaxezi stai departe de televizor sau de calculator.

Meditaţie sau yoga, în funcţie de preferinţe

Pentru a te relaxa complet îţi recomandăm exerciţiile de meditaţie.  Exerciţiile te vor ajuta să-ţi relaxezi mintea şi să uiţi, preţ de câteva ore, de grijile legate de sarcinile de serviciu sau cele de acasă.

 

Share
502 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *