26 milioane dolari vor fi investiți în dezvolarea agriculturii

Dezvoltarea întreprinderilor rurale şi a infrastructurii de la sate, repararea drumurile de la ţară şi sistemelor de irigare, construcția de noi apeducte şi pieţe agricole, promite ministrul Agriculturii, Vasile Bumacov din fondul unui grant în valoare de 26 de milioane de dolari care-l va primi Moldova de la Fondul Internaţional pentru Dezvoltarea Agriculturii (IFAD), potrivit unui comunicat al ministerului.

840433001364712021Cel de-al șeselea Acord de creditare între Republica Moldova şi Fondul Internaţional pentru Dezvoltarea Agricolăa fost semnat la Roma, de către Vasile Bumacov, Ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare. Potrivit autorităților, în urma valorificării acestui grant se așteaptă o creştere economică, locuri de muncă şi mai multe posibilităţi de creditare a tinerilor fermieri.

„Odată cu lansarea acestui program, vom avea disponibile șapte milioane de dolari, bani pentru creditare, și condiții comerciale mult mai bune. Iar o parte din bani, 40 la sută din grant, vor fi folosiți pentru fermierii tineri”, afirmă ministrul Agriculturii, Vasile Bumacov.

Fondul Internaţional de Dezvoltare a Agriculturii este o agenţie specializată a ONU, care întruneşte 165 de ţări. IFAD acordă asistenţă financiară ţărilor în curs de dezvoltare pentru reducerea sărăciei.

 

Share
466 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *