24 de vameşi de la postul vamal Leuşeni trimiși în judecată pentru corupție

Procuratura Anticorupţie a expediat în instanţa de judecată un grup de 24 de vameşi de la postul vamal Leuşeni, fiind învinuiți de corupţie. Acuzații au fost reținuți în cadrul unei percheziții organizate de Centrul Naţional Anticorupţie pe 22 octombrie 2013, informează un comunicat de presă a Procuraturii.

294955-02589848Potrivit celor constatate de procurori, vameşii acceptau, primeau sau extorcau sume între 100 şi 350 euro de la transportatorii de mărfuri din statele Uniunii Europene în Republica Moldova, pentru a le facilita procedurile vamale.

În dependență de fapte şi forma de participaţie a învinuiţilor, Procuratura Anticorupţie a divizat respectiva cauză penală în 4 proceduri separate care vizează 4 categorii de subiecţi: vameşi, poliţişti de frontieră, angajaţi ai Inspectoratului Naţional de Patrulare şi reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie din Hînceşti, se mai specifică în nota informativă.

Procurorii au expediat respectiva cauza penală spre examinare în Judecătoria raionului Hînceşti.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi de cele incriminate, învinuiţii riscă pînă la 10 ani de detenţie cu aplicarea unei amenzi în mărime de pînă la 60 mii lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

Share
810 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *