În 2014 poliţiştii vor primi salarii mai mari

Pentru majorarea salariilor poliţiştilor şi militarilor promisă de autorităţi Guvernul va cheltui circa 84 milioane de lei. Aceasta se prevede în proiectul Bugetului de Stat pentru anul viitor, votat în lectură finală ieri de Parlament.

politie

Astfel, din cele 84 mil. de lei prevăzute pentru majorarea lefurilor, 70 mil. lei vor merge pentru salariile poliţiştilor, iar alte 14 mil. de lei vor merge pentru salariile angajaţilor din armată.  

Pecizăm că, anterior, ministrul Afacerilor Interne, Dorin Recean a promis că salariile poliţiştilor şi militarilor moldoveni vor fi majorate în 2014 cu circa 30%. 

Astăzi, poliţiştii sunt plătiţi, în funcţie de gradul şi vechimea în muncă, de la 3200 lei şi până la 15 mii lei lunar,

Amintim că de la 1 ianuarie anul viitor vor beneficia de salarii majorate şi judecătorii moldoveni. Astfel, un simplu judecător va primi o leafă de până 3,5 salarii medii pe economie adică până la 14 mii de lei. Magistraţii de la Curtea de Apel vor primi până la 17 mii lei, pe când leafa unui judecător de la Curtea Supremă de Justiţie şi Curtea Constituţională va ajunge până la 20 mii lei.

Pentru majorarea salariilor judecătorilor pentru anul viitor vor fi alocate din bugetul de stat circa 60 milioane de lei.

Eco

 

Share
744 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *