În 2008 comuniștii urmau să disponibilizeze 10 mii de intelectuali

profesoriGuvernarea comunistă intenţiona în anul 2008 să disponibilizeze 10 mii de intelectuali, în special medici şi profesori. După cum relatează corespondentul INFOTAG din Legislativ, aşa reiese dintr-o scrisoare a fostului director al Serviciului de Informaţii şi Securitate Artur Reşetniucov adresată preşedintelui de atunci Vladimir Voronin.

Deputatul PLDM Maria Ciobanu a citit joi, în plenul parlamentului o parte din această scrisoare, în care Reşetnicov îi scria şefului său de partid că iniţiativa Ministerului Economiei şI Comerţului este dezagreată de societate şi că poate provoca o nemulţumire socială.

Lumea privea această iniţiativă drept un genocid al medicilor şi profesorilor, iar ca efect ar fi fost un şi mai mare exod al intelectualităţii, potrivit scrisorii citite de Ciobanu.

”Dacă PCRM reuşea să revină la guvernare ar fi putut să determine toţi profesorii să ia calea pribegiei, iar sistemul educaţiei era în hal fără de hal”, a declarat Maria Ciobanu.

De asemenea, premierul Iurie Leancă a precizat că fosta guvernare comunistă a aplicat mai multe măsuri împotriva profesorilor.

În acelaşi timp, ministrul educaţiei Maia Sandu a precizat că în contextul reformelor actuale din sistemul educaţional este acordată o atenţie deosebită pentru crearea unor condiţii mai bune pentru pedagogi şi profesori. / infotag.md

Share
4.038 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *